top of page
  • Foto van schrijverVosjes

Vosje 2

Bijgewerkt op: 2 dec. 2020

Beste mensen,


Na alle vervelende en ook nare berichten tijdens deze Coronaperiode was het eindelijk dan zover: we mochten weer badmintonnen. Weliswaar alleen nog in de open lucht, maar toch! Een flinke stap in de door onze leden en ons bestuur zo gewenste richting.

Hulde voor ons bestuur. Wat hebben ze uitgepakt zeg: de netten stonden superstrak in het Cruyff Court, naast onze hal. Er was een afzetlint, handgel, ontsmettingsdoekjes, rackets met nieuwe schone greepjes, shuttles met ringen voor buiten er omheen en er hing ook een groot BV Novum spandoek! Was dat alles? Nee hoor, er was zelfs een drone aanwezig die het gebeuren filmde vanuit de lucht. (met dank aan Sander)

Met ruim 10 fanatieke leden ging de warming up, onder aanvoering van Jeroen, van start. Omdat we niet zeker wisten of Jeroen de groep wel straks zou kunnen aansturen, hadden we hem als een soort gele kanarie voor de groep gezet. En ja hoor, het was een groot succes.

Met onze Gele kanarie aan kop werd er gehuppeld, gesprongen, getilpt, gefloten, bewogen dat het een lieve lust was. Ik durf wel te stellen dat de leden haast vlogen als echte vogels, wat een energie kwam daar vrij. Wat ik daarentegen zeker weet is dat er een drone vloog boven onze groep dansende vogeltjes, die alles heeft vastgelegd. Het bewijs is spoedig elders op deze website te vinden. Vermoedelijk onder multimedia, maar zou ook op een andere plek kunnen staan.

Waar dan, hoor ik onze leden al vragen? Nou dat hangt af van onze scherpe, actieve secretaris die tevens webmaster van deze site is. Hij heeft deze site een professioneel aanzien gegeven en onder andere alle Corona-informatie hierop geplaatst. Ongelofelijk, waar haalt deze man al die tijd toch vandaan? Nou vooruit, ik zal je eens wat vertellen, hoewel de secretaris dit liever niet heeft. Bescheidenheid enzo.............maar speciaal voor Novum is hij met vervroegd pensioen gegaan. Mijn beste jaren die geef ik niet aan de overheid zeg, die gaan naar Novum, zo vertrouwde hij mij toe. Wat een clubliefde, geweldig toch! Dit kunnen we natuurlijk niet van alle leden verwachten, dat snapt het bestuur ook, maar wij waarderen dit enorm. Dat kon ik hier gewoonweg niet onvermeld laten en ik hoop dat jullie dit ook zo zien. Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Eigenlijk hebben jullie het best goed getroffen met dit bestuur. Want deze speelmiddag is niet éénmalig. Nee, tot aan 1 september kunnen we dit iedere woensdagavond en zondagmiddag met elkaar gaan doen. Soms zullen we de kooi moeten delen omdat het een openbare sportplek is maar we kunnen altijd bewegen en conditie opbouwen bij de kooi. Mocht de wind te sterk zijn zoals vandaag dan is dat een goed alternatief. En wat te denken van het sociale aspect. Bijpraten, ervaringen uitwisselen en lief en leed met elkaar delen. Dat hebben we ook gemist. Alleen hapjes en drankjes, sommigen meenden zelfs een barbecue ontbraken nog. Dus bij deze de oproep, neem volgende keer allemaal wat mee. Dan is daar ook nog in voorzien. En als de wind het af laat weten dan wordt het gewoon een groot openluchtfeest.

Ik denk dat ik de gemeente even bel om te praten over een nieuw dak op De Brug...................

Precies, net zo eentje als in de Arena. Een schuifdak. Zo zie je maar weer: iedere crisis brengt ook goede dingen met zich mee. Of zoals de naamgever van de buitenkooi zo mooi kon zeggen: ieder nadeel heb ze voordeel!


Vosje

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bosbrand tijdens de ADR Sportieve medebosbewoners. Inmiddels hebben we een verrassende Algehele Dierenraad (ADR) achter de rug, waarvoor gelukkig veel dieren hun warme, veilige holletje, nestje, leger

bottom of page