top of page
  • Foto van schrijverVosjes

Een oud Vosje! Een feest der herkenning!

Bijgewerkt op: 2 dec. 2020


Bosbrand tijdens de ADR

Sportieve medebosbewoners. Inmiddels hebben we een verrassende Algehele Dierenraad (ADR) achter de rug, waarvoor gelukkig veel dieren hun warme, veilige holletje, nestje, leger of hokje verlaten hadden. Er stond immers het één en ander op het spel. Er moest namelijk een nieuw Penningsdier gekozen worden en het liefst ook een nieuw Algeheel Lidbeestje, ter ondersteuning van onze zo geroemde Dierenraad. Eigenlijk moeten er ook een nieuw Voorbeest en Secretarisvogel gekozen worden maar zij gaven aan nog wel door te willen gaan. Daarnaast moest er en oplossing komen voor een dreigend tekort van onze winterreserves. En zonder deze reserves kunnen we ons bos wel sluiten of erger nog, worden onze prachtige bomen gekapt en in de papiermolens vermalen tot pulp. Grrr , ik moet er niet aan denken.

Wat dit laatste betreft bleek al snel dat al onze aanwezige pluimveeliefhebbers zonder problemen een extra beukennootje, eikeltje, dennenappeltje etc. in onze gezamenlijke voorraad willen storten. Kortom de toekomst van ons sportieve bos is voorlopig weer veiliggesteld. Eén pluim vanaf deze plaats voor alle leden van onze doortastende Dierenraad.

Het invullen van de bezetting van onze zo geliefde raad kende een heel ander en verrassend verloop. De vonken vlogen er vanaf. Het scheelde maar weinig of ons bos was in rook opgegaan. Nadat onze voorzitter Iedereend (iedere eend) indringend aankeek om een nieuw Penningsdier (ook wel Buideldier genoemd) zich te laten kandideren, daalde de temperatuur tot een dieptepunt. Vermoedelijk is dit de enige reden dat een brand voorkomen werd! Nadat de spanning nagenoeg ondragelijk was geworden, kwam er toch nog schoorvoetend eendje naar voren. Zij deed dit met frisse tegenzin maar desondanks heeft onze Dierenraad een nieuw en ervaren Buideldier. Het invullen van een het Algehele Lidbeestje lukte daarentegen in het geheel niet toen zich plots een vreemd wezen, ik bedoel een wezen zich vreemd aanmeldde, als aanvulling op de Technische Commissie. En daar was nota bene helemaal geen vacature.!? Maar goed, dit voorstel werd ter stemming gebracht en er bleken voldoende pootjes en vleugeltjes de lucht in te gaan: de TC bestaat dus nu uit 4 beesten, waarbij de stem van het Voorzittersbeest indien nodig de doorslag geeft.

Dit niet geagendeerde proces nam aardig wat tijd in beslag. Waarschijnlijk was dit de reden dat hierna één en ander zich in stroomversnelling afspeelde. Uit het niets kwam er ineens een nieuwe kandidaat voor de functie van Secretarisvogel naar voren. Terwijl de oude niet eens vervangen hoefde te worden, bij mijn weten. De zittende Secretarisvogel bedacht daarop dat de stoel van het Algeheel Lidbeestje nog steeds leeg was en vloog fluks daar naar toe. Het leek wel een stoelendans!

Toen de stofwolken weer nedergedaald waren en de carrousel tot staan was gekomen bleken alle raadzetels ingevuld en de Technische Commissie onverwachts uitgebreid. Plus de financiële toekomst voorlopig veilig gesteld (graag de beukennootjes, eikeltjes, dennenappeltjes etc. storten voor 15 november 2009).

Wat een resultaat zeg, de succesvolste ADR sinds jaren!!!

Ons bos is nog steeds het beste badmintonbos dat er is!

Tot zondag (8 november beginnen we een uurtje later),

ik heb er weer zin in!


Vosje

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vosje 2

bottom of page