top of page

BV Novum is ontstaan uit een afscheiding van een subafdeling van de Bond van Minahassa: Maesa.

Deze bond is een wereldwijde vereniging die zijn oorsprong vindt op Celebes (Indonesië).

Het doel van deze bond is gelden in te zamelen die worden gebruikt voor sociale doelen op Celebes. De groei van de vereniging bracht met zich mee dat er mensen lid werden die in het geheel geen binding hebben of hadden met de Bond van Minahassa. Daarom werd in 1988 besloten zich los te maken van deze bond en zo ontstond Novum.

De officiële oprichtingsdatum is 1 juli 1983. In 2023 bestaan we 40 jaar!

Novum startte met een ledenaantal van circa 75. Dit aantal is in de loop van de jaren eigenlijk vrij constant gebleven.

Een aantal  jaar geleden zette echter een achteruitgang in het aantal leden in. Dit zien we bij meer verenigingen. 

Bij de start van het seizoen 2013-2014 hadden we nog 63 betalende leden, bij de start van seizoen 2018-2019 was het vaste ledental teruggelopen tot 30 leden met daarnaast ongeveer 10 strippenkaarthouders. Reden voor het nieuwe bestuur om het voortbestaan van Novum tot eerste prioriteit te benoemen.

In oktober 2021 zijn we in samenwerking met Probeerbadminton.nu een 10weekse minicursus gestart. Dit was een initiatief van Badminton Nederland. 23 badmintonliefhebbers hebben zich aangemeld, waarvan inmiddels 6 lid zijn geworden. Een mooi resultaat. Al met al bestaat de club inmiddels uit 47 leden ( incl.6 strippenkaarthouders)

Hoewel Novum vooral een gezelligheidsvereniging is, heeft de club in het verleden ook 5 teams in de competitie gehad, variërend van de 3e Divisie Bondscompetitie t/m de 3e Klasse Regiocompetitie. Momenteel spelen we met 1 team in de 5e divisie. 

Naast meer leden streven we daarom ook naar 1 of 2 extra competitieteams.

"Je slaat altijd raak bij  Novum"

Badmintonvereniging Novum biedt je als beginner de kans kennis te maken met deze tak van sport of als (ver)gevorderde wedstrijdspeler je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Een gezellige sfeer door een goede balans tussen prestatie en gezelligheid is voor ons belangrijk.

Novum is aangesloten bij  Badminton Nederland, waardoor de club op elk niveau mee mag strijden in de landelijke en regionale badmintoncompetitie.

Wat willen wij als vereniging?

Wij willen als relatief kleine club op sportief niveau een prominente rol blijven spelen binnen de stad Groningen. Waarbij wij de zondagmiddag als speelmiddag in de aanbieding hebben, waar andere vereniging veelal op een doordeweekse avond spelen.

Kennismaken?

Kom eens langs in de sporthal om de sfeer te proeven en sla eens een pluimpje mee. De eerste drie bezoeken zijn gratis inclusief leenracket en shuttles. Besluit je daarna lid te worden, vul dan het aanmeldformulier in en stuur dit naar mail@bvnovum.nl of neem direct contact met onze trainer Jacob Baas die vaak in de zaal te vinden is.

bottom of page